Liverpool FC jalkapallojoukkue

Monelle suomalaisellekin tuttu Liverpool FC pelaa englantilaisessa Valioliigassa. Se on perustettu vuonna 1892 ja sillä on laaja fanikunta ympäri maailmaa. Joukkueen kotikenttä on ollut alusta asti Anfield Liverpoolissa. Kyseessä on Englannin menestyneimpiä jalkapalloseuroja. Voit seurata uutisointia joukkueesta esimerkiksi Ylen tai Mtv:n uutisten kautta.

Liverpool FC historia

Aikoinaan joukkueen perusti John Houlding. Joukkue kantaa lempinimeä “the reds” eli punaiset, mikä näkyy sen peliasuissa kuin myös jalkapallostadionilla.

Tänä päivänä joukkue on yksi maailman parhaimmista, mutta sen tarina alkoi aikoinaan ykkösdivarista ja se jopa putosi kakkosdivisioonaan, josta se koki nousun 1959 kun manageriksi astui Bill Shankley. Joukkueelle tunnuksellista on vahvat managerit, jotka luotsaavat joukkuetta eteenpäin. Kyseinen manageri vei joukkueen huipulle, kuten UEFA Cupin voittoon. Seuraavaksi manageriksi nousi Bon Paislyn, jonka aikana joukkue voitti mestaruuden 20 kertaa.

Anfieldin stadion

Stadion sijaitsee Liverpoolin kaupungissa, jonka mukaan myös jalkapallojoukkue on saanut nimensä. Stadionin sisäänkäynnit on nimetty Bill Shnakeyn ja Bob Paislyn mukaan. Stadion on saanut viereensä esimerkiksi fanituotekaupan, vaikka tuotteita pystyy myös ostamaan netistä, jos paikan päälle ei pääse. Kentän läheisyydessä on myös esimerkiksi ravintoloita.

Liverpool FC fanituotteet

Joukkueen omia fanituotteita voit ostaa kätevästi netin kautta. Tarjolla on esimerkiksi erilaisia pelipaitoja ja lippalakkeja. Tämän lisäksi löytyy myös lämpimämpää vaatetta kuten takkeja ja pitkiä housuja. Löydä omat suosikkituotteesi monien joukosta ja osta jotain täältä.

About

View all posts by